Heb jij recent een huis gekocht? Allereerst gefeliciteerd! Nu je ondertussen de sleutel in handen hebt weet jij hoogstwaarschijnlijk als geen ander dat de huidige vloer niet jouw smaak is. Dit is niet verrassend aangezien iedereen persoonlijke wensen en smaken heeft. Hierdoor is het in 90% van de gevallen zo dat er een nieuwe laminaatvloer gekozen wordt. Laminaat is namelijk niet alleen de voordeligste keuze, maar is ook al decennialang de favoriet van Nederland. Toch blijft het voor veel mensen lastig om een nieuwe laminaatvloer te kiezen. Daarom geven wij je graag enkele handige tips waarmee jouw zoektocht kinderspel wordt!

 

#1 Kies een stijl die bij je past

Voordat je begint aan jouw zoektocht naar een nieuwe laminaatvloer is het ontzettend belangrijk om eerst te besluiten wat jouw interieurwens is. Wil je een industrieel, Scandinavisch of toch liever een landelijke uitstraling in huis? Zodra je dit voor ogen hebt is het mogelijk om een laminaatvloer te vinden die hierbij perfect past. Vandaag de dag komt laminaat in vele verschillende afwerking, patronen en kleuren. Hierdoor is er inmiddels voor ieder interieur een exemplaar te vinden die in perfecte harmonie samengaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een moderne visgraat vloer of indrukwekkend grijs laminaat.

 

 #2 Kies de ruimte waarin het laminaat komt

Vanzelfsprekend is het belangrijk om te weten in welke ruimte je de nieuwe laminaatvloer wil leggen. Kies je voor de overloop? Dan moet je rekening houden met een lagere gebruikersintensiviteit dan wanneer je dezelfde vloer in de woonkamer legt. Het kan hierdoor verstandig zijn om twee verschillende vloeren in huis te leggen die voldoen aan de gewenste gebruikersintensiviteit. Uiteraard moet je hierbij rekening houden met de interieurstijl die je hebt gekozen. Zo komt bijvoorbeeld breed laminaat vaak mooi uit in de hal waar het een luxe uitstraling heeft.

 

#3 Bepaal je totale budget

Als laatste is het bij het uitzoeken van een nieuwe laminaatvloer verstandig om voorafgaande te bepalen wat je maximaal wilt uitgeven. Door dit voor jezelf op papier te zetten voorkom je eenvoudig dat je uiteindelijk het overzicht verlies. Er is immers ontzettend veel aanbod in laminaat, waardoor er een enorm verschil is in prijzen onderling. Daarom is het verstandig om exact te meten hoeveel vierkante meter jij nodig hebt voor jouw woning en wat je maximaal per vierkante meter wilt betalen. Op die manier houd je het voor jezelf redelijk betaalbaar. Veel succes met jouw zoektocht naar die ene perfecte laminaatvloer!