Door de komst van de coronapandemie in het voorjaar van 2020 is het thuiswerken populairder dan ooit tevoren. Dit is niet zo heel verrassend aangezien het een langere tijd om besmettingen te voorkomen onmogelijk was om op kantoor te werken. Voor veel mensen was het thuiswerken ideaal in combinatie met het bijhouden van het huishouden. Toch zorgde het ook voor veel problemen. Een groot aantal thuiswerkers voelde zich niet meer fit of kon zich slecht concentreren. Hiervan was een ongezond binnenklimaat in 70% van de gevallen de oorzaak. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw woning een gezonder binnenklimaat krijgt? Lees snel verder en krijg handige tips waarmee jij uit de voeten kan!

 

#1 Zorg voor een goede ventilatie

Wanneer je regelmatig last hebt van een slechte concentratie of hoofdpijn, dan is een slecht geventileerde ruimte hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. De voornaamste reden hiervoor is dat er een slecht geventileerde kamer sneller huisstofmijt en schimmels ontstaan. Deze stofjes adem je constant in, waardoor het blijft circuleren in je lichaam. Hierdoor kunnen er ernstige gezondheidsklachten ontstaan en ben je aanzienlijk minder productief. Om dit te voorkomen kan je het beste iedere dag minstens een paar uren alle ramen en deuren wagenwijd openzetten.

 

#2 Voorkom het ontstaan van schimmels

Het is inmiddels algemeen bekend dat je met iedere dag opnieuw alle ruimtes in huis goed te ventileren de kans op het ontstaan van schimmels vermindert. Zijn er ondanks het goed ventileren toch schimmels ontstaan? Dan komt dit door een gebrek aan schoonmaken. In het dagelijks leven hebben we het allemaal ontzettend druk met werken, waardoor we minder tijd besteden aan het schoonhouden van ons huis. Door hier meer tijd voor vrij te maken, is het mogelijk om schimmels zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

 

#3 Verbeter de waterkwaliteit in huis

Water gebruiken we dagelijks in grote hoeveelheden, waardoor het voor ons eigenlijk vanzelfsprekend is om kraanwater te hebben. Maar wist je dat er een verschil zit tussen het type water dat bij huishoudens uit de kraan stroomt? Er bestaat namelijk hard en zacht water. Dit laatste klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn maar dat is het zeker niet. Zacht water is niets meer dan kraanwater dat amper kalk bevat. Hierdoor is het beter voor je gezondheid en verlengt het de levensduur van huishoudelijke apparaten in huis. Een effectieve manier om te kunnen genieten van zacht water in huis is door een waterontharder te nemen. Klik snel hier voor meer informatie en wie weet wordt thuiswerken voor jou weer een feestje!