Heb jij al gehoord van een online boekhoudprogramma? Het is een handige manier voor zzp’ers om het boekhouden een stuk makkelijker te maken. Veel zzp’ers kunnen niet meer zonder een online boekhoudprogramma hun boekhouding bijhouden. Ben jij eigenlijk wel geïnteresseerd in een boekhoudprogramma, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel hieronder verder om achter vijf verschillende voordelen van een online boekhoudprogramma te komen!

 

Overal te gebruiken 

 

Het eerste voordeel van een boekhoudprogramma ZZP is je overal ter wereld jouw boekhouding kan zien. Dit komt doordat je het programma online gaat gebruiken. Je kan dus niet alleen via jouw laptop of computer de administratie bekijken, maar ook via jouw telefoon of een tablet. Voor veel zzp’ers is dit natuurlijk ideaal, omdat de boekhouding niet meer fysiek bijgehouden hoeft worden via papieren en formulieren.

 

Makkelijk factureren

 

Het tweede voordeel in deze lijst is dat het factureren een stuk makkelijker wordt gemaakt. Je kan namelijk een standaard factuur opstellen die je enkel hoeft in te vullen met de juiste gegevens van de klant. Vervolgens kunnen de facturen verstuurd worden. Het voordeel hiervan is dat de facturen worden verwerkt in de administratie. Dit hoef je niet meer zelf te doen, maar zelf een controle uitvoeren kan natuurlijk geen kwaad. 

 

Eigen applicatie

 

De meeste boekhoudprogramma’s hebben een eigen applicatie gemaakt. Het wordt zeker aangeraden om een boekhoudprogramma te kiezen die een eigen applicatie heeft. In de applicatie kan je namelijk zelf allerlei gegevens voor verschillende klanten bijhouden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om foto’s te maken van de bonnen en deze direct te verwerken in de administratie. Daarnaast kan je heel eenvoudig de gereden kilometers voor een klant verwerken in de administratie. Dit kan allemaal via een telefoon gedaan worden. 

 

Samenwerking boekhouder

 

Het vierde voordeel is dat je het boekhoudprogramma kan combineren met een boekhouder. Dit betekent dat de boekhouder ook toegang heeft tot jouw administratie. Hiervoor hoef je niet per se fysiek af te spreken, maar kan je natuurlijk online videobellen om alles te bespreken of om advies te vragen. Het is belangrijk dat de taken van een boekhouder in Hilversum duidelijk zijn. Daardoor kan de boekhouder beter zijn werk doen en ontstaan er geen fouten in jouw boekhouding. 

 

Voor een fijn prijsje

 

Het laatste voordeel van een boekhoudprogramma is dat het helemaal niet duur is om er gebruik van te maken. Meestal worden er verschillende pakketten aangeboden waar je uit kan kiezen. Dit betekent dat je ervoor kan kiezen om hulp te krijgen van een boekhouder. Waarschijnlijk is het inschakelen van een boekhouder zonder boekhoudprogramma duurder. Hopelijk ben jij er nu van overtuigd dat een boekhoudprogramma een goede investering is als je werkt als zzp’er.